مهندس عمرانی که اعتقاد داشت ، فرهنگ هم نقشه راه می خواهد
مهندس روح الله ردائی ، فرماندار سه ساله شهرستان اشکذر با مدرک ارشد مهندس ساخت در رشته عمران ،سِمت خدمت در فرمانداری را پذیرفت !
در دو کلیپ گزارش کارهای عمرانی را داد و در کلیپ سوم گزارش کارهای فرهنگی ! نکته قابل تامل این گزارش هشت دقیقه فرهنگی یک چیز است و آن اینکه ” ما فقط برای طرح های عمرانی احتیاج به نقشه نداریم، بلکه فرهنگ هم باید نقشه راه داشته باشد! وگرنه نمی توان به سمت فرهنگ متعالی حرکت کرد، بر آن شدیم به پاس خدمات این فرماندار فرهنگی گزارش کار این کلیپ را به صورت مکتوب نشر دهیم :
بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانب روحالله ردائی دانشآموخته مقطع کارشناسی عمران و مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مدیریت ساخت، با عنایت به تجاربی همچون حضور در حوزه استاندار در کنار سردار فلاحزاده عزیز، فعالیت در دفتر فنی استانداری، فعالیت به عنوان کارشناس عمران فرمانداری و تجربه موفق مدیرعاملی مسکن مهر، با قبول مسئولیت فرمانداری اشکذر، فرصت خدمت در دولت شهید رئیسی را پذیرفتم.
در حقیقت اگر بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گزارش دادن به مردم عزیز وظیفه نبود، سکوت بهتر از هر چیز بود، چراکه هرآنچه در برابر عظمت مردم انجام شود؛ هیچ است.
جا دارد ابتدا از جلسه دیدار سیدالشهدای خدمت شهید رئیسی با خیرین استان شروع کنیم؛ اولین سفر استانی ایشان به یزد بود و نونهالان و نوجوانان جهادگر بخش خضرآباد با یک دلنوشته و تابلو نقاشی بوسه ایشان بر پیشانی حاج قاسم عزیز خدمت ایشان رسیدند در همین نشست بود که خیر محترم حاج فضل الله شکاری ایستاد و درد دلهای خود را پیرامون بیمارستان حضرت زینب کبری “س” مطرح کرد، شهید رئیسی در اواسط صحبتهایشان با اشاره به صحبت خیر اشکذری، گفتند:
طبق حدیث “المومنون عند شروطهم” باید مومنان بر شروطشان پایبند باشند و دولت هم باید به تعهدات خود عمل کند.
قبول مسئولیت سنگین فرمانداری از نظر بنده با یک شرط همراه بود؛ خدمت، خدمت و خدمت، خدمتی جهادی، خالصانه و بیمنت.
اگرچه از یک منظر پیشرفت و توسعه فقط در عمران و ساخت و ساز خلاصه میشود که البته در جای خود باید آن را جدی گرفت اما همه میدانیم در فرهنگ اسلام ناب برآمده از قرآن و عترت، پیشرفت با محوریت فرهنگ است.
بر همین اساس وظیفه خود دانستیم هفتمین اجلاس استانی نماز را به بهترین و عالیترین وجه ممکن برگزار کنیم، اجلاسیهای که در آن از بیانات ویدئو کنفرانسی حاج آقا قرائتی بهره بردیم و با حضور نماینده ولی فقیه در استان آیتالله ناصری، ضمن تقدیر از ۱۳ ابتکار و برگزیده نماز، از محوریت نماز در نقشه راه فرهنگی شهرستان رونمایی شد.
چون فرهنگ محور است وظیفه خود دانستیم خادم الشهید گمنام باشیم و برای احداث یادمان و استقبال از شهید گمنام در پارک بزرگ شهر اشکذر هر چه از دستمان بر میآید انجام دهیم.
برای فرهنگسازی و جلودار بودن مردم، ابتکاراتی همچون همیار جمهوریت در حسینیه آل کسا برای نونهالان، نوجوانان و رأی اولیهای این شهرستان انجام شد و تلاش کردیم با تشکیل شورای منادیان انتخابات، مردم عزیز را برای لبیک به فرمان رهبر عزیزمان در امر انتخابات مجلس با بیش از دهها جلسه تبیینی پای کار بیاوریم.
برگزاری دو انتخابات مهم مجلس و ریاست جمهوری در کمتر از چند ماه و آمار مشارکت بالای مردم شهرستان اشکذر در انتخابات که نشان از پویایی مردم داشت؛ مرهون همین کارها بود.
زیربناییترین ساختار تمدنی به دست مردم و در هیئات مذهبی ساخته میشود برای همین در کنار نشستهای متعدد با هیئات مذهبی، در جهت همدلی هیئات مناطق مختلف شهرستان اردوی زیارتی تربت سردار دلها در کرمان را تدارک دیدیم، همچنین به خاطر ابتکارات متعدد برای حضور خادمین آقا علی بن موسی الرضا برترین شهرستان در کاروان زیر سایه خورشید بودیم؛ همچنین سلام فرمانده ۱ و ۲ یا ابتکار تجمع بزرگ بیش از هزار دانشآموز شهرستان اشکذر در قالب نوحه فتح خون برای کودکان مظلوم غزه در حسینیه آل کسا برگزار شد؛ کاری که از شبکههای متعدد سیما پخش شد و مورد تقدیر نماینده ولی فقیه آیتالله ناصری قرار گرفت.
در کنار اهمیت به بعد هیئت و عترت، در راستای حمایت همه جانبه از مؤسسات قرآنی و محوریت قرار گرفتن قرآن، کارهای ابتکاری چون اجتماع ۲۷ رمضان که برای اولین بار تمام جزء خوانیهای مساجد شهرستان اشکذر در شهر مجومرد گردهم آمدند؛ تا فریاد محوریت قرآن توسط همه بلند اعلام گردد.
در این سه سالی که توفیق شد در شهرستان اشکذر خدمتگزار فرهنگ و عمران شهر باشیم، شاید اصلی ترین عامل تهاجم فرهنگی با زبان ابتذال غربی برای حجاب دختران و زنان عفیفه و نجیب بود؛ اینکه نوحه ماه حیا برای معرفی الگوی حضرت صدیقه طاهره س به ابتکار نوجوانان شهر خوانده شد، اگر همایش مرواریدهای ایران و رونمایی تندیس ۱۳ به یاد ۱۳ مادر دو شهیدی شهرستان اشکذر پایهگذاری میشود، اگر شهرستان اشکذر، میزبان حضور شهید گمنام در بیش از ۲۰ مدرسه هست و یا به عنوان اولین شهرستان با راهاندازی راهپیمایی عفاف و حجاب و تدوین سند چشمانداز عفاف و حجاب با مطالبات ۱۶گانه مردمی در این قضیه جدی وارد عمل شد؛ به جهت اهمیت به این موضوع و محوریت کارهای فرهنگی است
اگر جوایزی همچون جایزه سالیانه قاسم در یادمان دانشآموز ممتاز مجومرد شهید قاسم حاتمی به نوجوانان نمونه، جایزه سالیانه آقاجلال در یادمان دانشآموز شهید محمدجلال دهقانی به هنرمندان متعهد، جایزه پهلوان ناصرعلی در یادمان شهید ورزشکار ناصرعلی مظفری شمسی رستاق و تندیس سه نانوای شهید خضرآباد در یادمان سه شهید هواپیمایی ناو وینسنس آمریکایی و جایزه سالیانه محمد و مرتضی در یادمان آیات عظام سیدمحمد و سیدمرتضی فیروزآبادی به معلم نمونه قرآن و عترت و همچنین تندیس قدس شریف در یادمان طلبه شهید سیدمحمد جواد حسینی به برگزیدگان کارهای جبهه مقاومت، اهداء میشود از جهت ریلگذاری در مسیر فرهنگ و معرفی شاخصهاست.
در پایان از ابتکار کافه معرفت که برای اولین بار در پارک اشکی برای مسافران نوروزی خیمهای به پا شد تا شهرستان هر چه بیشتر به میهمانان عزیز معرفی گردد؛ همچنین کمک و زمینهسازی برای جشن گلریزان و جمعآوری کمکهای مالی برای زندانیان جرائم غیر عمد، برگزاری نشستهای تبیینی در کنار اقدامات میدانی در بحث های جمعیت و خانواده و جشن های ازدواج آسان در شهرستان اشکذر و کارهای متعدد بسیاری که مجال به ذکر آن نیست همه از اهمیت فرهنگ و داشتن نقشه راه برای حرکت بود.
بله اذعان میکنیم قدمی در این شهرستان برای پیشرفت همه جانبه برداشته نشد مگر با همت و جلوداری خود مردم عزیز و تمام همکاران و خدمتگزاران مردم در تمام ارگان ها و نهادهای دولتی.
در این سه سال توفیق خدمت، بر اساس نقشه راهی حرکت میکردیم به نام هیئت تمدن سازان ۳۰۵ نگین شهرستان اشکذر در ۲۲ شاخه، که امید است این نقشه راه با قوت و قدرت با ظرفیت های مردمی و خدمتگزاران در شهرستان به جلو برود.
روح الله ردائی،خدمتگزار کوچک مردم شهرستان اشکذر در سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳
ارسالی از حجت الاسلام محمد تقی جعفری نسب