حمامی که موزه شد
قدمت حمام باغستان اشکذر بنابه «تابلونوشته» سردر آن به دوره صفویه برمی گردد مساحت آن ۴۵۰مترمربع است و متشکل از دو حمام مجزا و به هم چسبیده بزرگ و کوچک است
شهر اشکذر در بیست کیلومتری شمال غربی شهرستان یزد در دشت یزد- اردکان واقع شده استو مرکز شهرستانی به همین نام می باشد محله باغستان از اصلی ترین محله های این شهر می باشد که در مرکز اشکذر واقع شده است . قدمت حمام باغستان اشکذر بنابه «تابلونوشته» سردر آن به دوره صفویه برمی گردد مساحت آن ۴۵۰مترمربع است و متشکل از دو حمام مجزا و به هم چسبیده بزرگ و کوچک است، حمام بزرگ حمام اصلی بود و معمولا دو روز در هفته مختص مردان بود و اگر سایر روزهای هفته احتیاج به حمام داشتند از حمام کوچک استفاده می کردند و این برنامه برای زنان بلعکس بود.
این حمام موقوفاتی داشت که هوشمندانه ترین و مبتکرانه ترین آن وقف داروی نظافت برای افراد کم درآمد بود. حکایتهای حمام ، صبح زود حمام رفتن تازه دامادها ، نوجوانان تازه به تکلیف رسیده وپیرمردها اسباب شوخی و خنده مردمان قدیم اشکذر بوده است .مرحوم میزاعلی اکبر دهدوار، مرحوم عباس باقر،حسین رحمانیان ، آقا حسین میردهقان ازجمله کسانی بودند که در این حمام کار می کردند.
حمام باغستان اشکذر توشط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد به شماره ۳۶۱۴۵در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است این حمام پس از چند سال بلااستفاده ماندن در سال ۱۳۹۰ به موزه مردم شناسی اشکذر تغییر کاربری داد این موزه با هدف معرفی و همچنین شناخت آداب و رسوم و اعتقادات مردم منطقه راه اندازی شده است . موزه شامل سه قسمت خورجینبافی، کشاورزی و زندگی مردم میشود و قطعاتی همچون ابزار و ادوات کشاورزی، خورجینبافی، نخریسی، گیوهچینی، حلاجی و اندازهگیری و همچنین چندین مولاژ مربوط به مشاغل سنتی مانند چرخریسی، حجامت و دلاکی مجموعه موزه را تشکیل میدهد.