صفحه اصلیکتاب و کتابخوانی

معرفی کتاب هنر داستان نویسی نوشته ابراهیم یونسی

داستان کوتاه چیست وعناصر اصلی آن کدامند؟

داستان کوتاه اثری است کوتاه که درآن نویسنده به یاری یک طرح منظم شخصیتی اصلی را در یک واقعه اصلی نشان می دهد و این اثر بر روی هم تاثیر واحدی را القا می کند

این کتاب به بحث درباره‌ی داستان کوتاه و تکنیک‌های نگارش آن می‌پردازد. به عقیده‌ی نویسنده: «پیش از هر چیز باید گفت که مراد از داستان در این کتاب، داستان کوتاه است که در زبان فارسی امروز، مفهوم معادل (Nouvelle) را یافته است. با این توضیح، حد مطالعه ما در موضوع داستان که مفهوم عام تر دارد مشخص می گردد. کار مولف در پرداختن این کتاب، بیشتر تدوین نظریات گروهی از سخن شناسانی است که بررسی عقاید و آراء شان در کار داستان نویسی مورد قبول و اعتنای نویسندگان به نام است.

کتاب در ۹ فصل تدوین شده فصل اول کلیات ( تمامی نکاتی که یک داستان نویس آماتور باید در مورد نویسندگی بداند)طرح داستان ،داستان را چگونه باید گفت ،تنه ی داستان ،توصیف،گفتگوی شخصیت ها ،صحنه ی داستان،بحران و انتظاراوج و پایان داستان  از دیگر بخش های این کتاب است
در هر فصلی عناصر داستانی که به آن بخش مربوط میشود را ذکر کرده و با بررسی آنها در داستان های مختلف از نویسندگان تمام جهان ( از احمد محمود گرفته تا توخولسکی) به بیان اهمیت این موارد و آموزش چگونگی بهره گیری از این موارد کمک زیادی به کسانی که قصد نویسندگی ویا نقد کتاب دارند می کند.

“نویسنده باید منظور و غرض خویش را به وضوح با خواننده در میان نهد و این امر را از آغاز تا به انجام داستان دنبال کند. وظیفه نویسنده این است که رغبت خواننده را برانگیزد و چون بر انگیخت ، ان را هم چنان بدارد. برای تامین این منظور باید ساده بنویسد و نوشته اش خالی از ابهام باشدنویسنده به هیچ روی مجاز نیست خواننده را پیاپی با جملاتی درگیر کند که ناچار باشد دوبار انها را بخواند تا منظوری وی را دریابد و گاه به حس و گمان اکتفاکند وبگذرد.

(…)خواننده  به میدان حل جدول متقاطع کلمات یا مسائل ریاضی و فلسفی نیامده است و لذا داستان باید داستان باشد و نویسنده منظور خود را به روشنی با خواننده در میان گذارد”.(ص۱۸)

هنر داستان نویسی را ابراهیم یونسی مولف و مترجم نامدار بانه ای نوشته و انتشارات نگاه آن را در ۵۴۷ صفحه و به قیمت ۶۵۰۰ تومان منتشر کرده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا