کتاب هایی که تنبل ها باید بخوانند
«تنبلی» رفتاری است که بیشتر مردم جامعه از خود نشان میدهند. شاید اگر غیر از این میبود، تعداد افراد موفق و نامدار خیلی بیشتر از آن چیزی بود که اکنون داریم. در واقع، برخلاف باور عموم، موفقیت نه وابسته به هوش و استعداد که در گرو تلاش و پشتکار است.
تنبلی و اهمال کاری، دو ویژگی مهمی که احتمالاً خیلی از شما هم با آن ها دست و پنجه نرم کرده باشید! اصلاً همین که در حال طالعه این مقاله هستید یعنی به دنبال کتاب هایی هستید که بتوانید با استفاده از آن ها، همین دو ویژگی را از درون خودتان نابود کنید. ما هم قصد داریم در این مقاله شما را به هدف خود برسانیم.
کتاب قورباغه را قورت بده!
احتمالاً نام این کتاب را زیاد شنیده باشید و شاید حتی از آن هم بسیار تعجب کرده و حیرت زده شده اید! بله حق هم دارید، چون واقعاً نام این کتاب عجیب و حتی در اصطلاح حال به هم زن است! اما شما باید با تکنیک های این کتاب دقیقاً همین کار را بکنید! چگونه؟
منظور برایان تریسی، نویسنده این کتاب که یکی از بزرگترین سخنرانان انگیزشی و موفقیت دنیا هم به حساب می آید از این نام، این است که شما باید ابتدا سخت ترین کارهای خود را انجام دهید تا از تنبلی رهایی پیدا کنید. به زبان ساده تر یعنی ابتدا قورباغه خود را که سخت ترین کار شماست و احتمال دارد آن را به تعویق بیندازید و یا حتی انجام ندهید قورت دهید تا خیالتان از بابت آن راحت شود، بعد به سایر کارهای خود بپردازید.
مثلاً اگر دانش آموز هستید و می خواهید دو درس ریاضی و دینی را در یک روز مطالعه کنید، ابتدا درس ریاضی را که برایتان سخت تر است را بخوانید تا از آن جا نمانید و به تعویق نیندازید و بعد به سراغ درس دینی بروید. این طور می توانید خیلی راحت تر خودتان و کارهایتان را مدیریت کنید و برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
شک نکنید قورباغه را قورت بده انتخابی فوق العاده برای شما خواهد بود تا بتوانید به بهترین شکل ممکن، تنبلی و اهمال کاری خود را درمان کنید. این کتاب در ۲۱ فصل نگاشته شده که اکنون قصد دارم برخی از مهم ترین فصل های آن را برایتان نام ببرم:
- خودتان را تحت فشار بگذارید
- خود را به فعالیت ترغیب کنید
- سخت ترین کارها را اول انجام دهید
- کارها را به قسمت های کوچک تر تقسیم کنید
- هر روز برای روز بعد خود برنامه ریزی کنید
- از قانون ۲۰٫۸۰ استفاده کنید
- استعدادهای خود را مشخص کنید
- و…
کتاب قدرت عادت
تنبلی مانند تلاشگربودن فقط عادت است. برای همین، شناخت بهتر عادتها، چگونگی ایجادشدنشان و نیز آشنایی با نحوه ترک و جایگزینی عادت نادرست در کنارگذاشتن تنبلی به ما کمک میکنند. ازاینرو، ما فهرست معرفی امروز را با کتاب قدرت عادت شروع میکنیم. قدرت عادت در ۳ بخش متفاوت به نگارش درآمده است:
- اولین بخش: عادتها چگونه در زندگی افراد پدید میآیند؛
- دومین بخش: عادتهای شرکتها و سازمانهای موفق را بررسی میکند؛
- سومین بخش: عادتهای جوامع را بررسی میکند.
در این کتاب، ذات شکلگیری عادت بهخوبی شرح داده شده و فردی که به تنبلی عادت کرده میتواند شکل عادت خود را شناسایی کند. سپس، بر اساس راهبردهای خوبی که نویسنده بیان کرده است عادت تنبلی خود را بهمرور زمان به عادتی مثبت تبدیل کند.
این کتاب یکی از معروفترین کتابهای این حوزه است و از دهها پژوهش و مصاحبه علمی برای نوشتن آن استفاده شده. مهمترین نکتهای که چارلز داهیگ با کتاب قدرت عادت بیان کرد بحث «جایگزینی عادت» بهجای «ترک عادت» است؛ بنابراین اگر شما هم از تنبلی خود خسته شدهاید، پیشنهاد میکنیم حتما این کتاب مؤثر را مطالعه کنید.
کتاب از شنبه نوشته
احتمالاً شما هم شده بارها خواستید کاری را انجام دهید و جهش فوق العاده ای در زندگی خود داشته باشید، اما بعد از مدتی از انجام آن کار سرد شده باشید و گفته باشید که: ایشالله از شنبه!!!
محمد پیام بهرام پور، یکی از مدرسان و سخنرانان خوب کشورمان در این کتاب دقیقاً به همین موضوع می پردازد و سعی می کند در این کتاب ۱۰ فصلی، به شما انواع اهمال کاری و راه های مقابله با آن ها را توضیح دهد تا راحت تر از آب خوردن بتوانید این وژگی منفی را درون خود از بین ببرید. سر فصل های اصلی این کتاب عبارتند از:
- آیا من این کتاب را تا آخر می خوانم؟
- اهمال کاری، تنبلی یا…
- اهمال کاری به دلیل مسائل گرایشی
- اهمال کاری به دلیل مسائل شناختی
- اهمال کاری آنلاین
- نکاتی درباره انواع اهمال کاری
- اعتقادات کشنده در اهمال کاری
- ورودی های ذهن
- ایجاد انگیزه
- مغزهای سه گانه و اهمال کاری
کتاب ۲۳ راه برای غلبه بر تنبلی
نام کامل این کتاب، “۲۳ راه برای غلبه بر درمان تنبلی: چرا کارهایمان را به تعویق می اندازیم” است. آقای اس.جی.اسکات نویسنده این کتاب است که همان طور از نام آن پیداست، قصد دارد با ۲۳ تکنیک ساده تنبلی را از درون افرادی که کتاب را مطالعه می کنند نابود کند. در واقع او سعی می کند ۲۳ عادت را در وجود افراد ایجاد کند که اگر هر فردی آن ها را داشته باشد، به هیچ وجه امکان ندارد دیگر اثری از تنبلی در او دیده شود. اسکات در ۲۳ فصل سعی دارد به طور مفصل هر یک از این عادت ها را به طور مفصل توضیح دهد و واقعاً آن ها را در وجود مخاطب بنشاند.
این ۲۳ تکنیک یا عادت برای درمان تنبلی و اهمال کاری (که البته برخی از آن ها را باید حتماً کتاب را بخوانید تا متوجهشان شوید) عبارتند از:
- از قانون ۸۰٫۲۰ برای تصمیم گیری هایتان استفاده کنید
- اهداف d.s.d.m.z
- ایده هایتان را ثبت کنید
- سیستم ۴۳ پرونده
- فهرست پروژهها
- فهرست بازبینی
- کارهای همانند را در یک گروه قرار دهید
- انجام یک به یک پروژهها
- برنامه مرور هفتگی
- برنامه مرور ماهانه
- به فعالیت های ک ارزش نه بگویید
- پیشرفت و موفقیتهای خود را پیگیری کنید
- روزتان را با m.t.f آغاز کنید
- اولویت بندی با روش “ابجده”
- ایجاد حس فوریت
- در دید عموم باشید
- از کوچک ترین ها شروع کنید
- به خودتان جایزه بدهید
- ایجاد مهارت های مبتنی بر پروژه
- انگیزه های غیر مستقیم پیدا کنید
- تکنیک تجسم و تصور
- صبوری کنید
- چالش سی روزه
کتاب صبح جادویی
بسیاری از افراد موفق سحرخیزی را عامل موفقیتشان میدانند. آنها معتقدند در لحظاتی که بقیه خواباند، مسیر موفقیتشان را میسازند. از طرفی، دیر بیدارشدن و تا حوالی ظهر خوابیدن نیز یکی از نشانههای تنبلی است. برای همین، کتاب سوم کتابی است در این باره: چطور صبح زود از خواب بیدار شویم؟ صبح جادویی در یک دوره شما را همراهی میکند تا به سحرخیزی عادت کنید و بتوانید روز خود را پربارتر به شب برسانید.
صبح جادویی نه صرفا بیدارشدن که سرحال بیدارشدن، پرانرژیبودن و نیز ساختن روزی فوقالعاده را به مخاطبش آموزش میدهد. این کتاب کمکتان خواهد کرد تنبلی را کنار بگذارید و صبح زود از خواب بیدار شوید و با بهرهگیری از فواید سحرخیزی بهدنبال اهدافتان بروید. اگر از آن دسته افرادی هستید که بیدارشدن برایتان سخت است و دنبال کتاب برای غلبه بر تنبلی صبحگاهی هستید، صبح جادویی برای شماست!
کتاب باشگاه ۵ صبحی ها
سحرخیزی، یکی از اصلی ترین و اساسی ترین راه ها برای افرادی است که می خواهند تنبلی را از درون خود حذف کنند و مثل افراد افراد موفق بدرخشند. رابین شارما، یکی از روانشناسان مهم و بزرگ آمریکایی هم به همین دلیل یک جنبشی راه انداخت که بسیاری از افراد را به سحرخیزی دعوت کرد و اکنون هزاران نفر عضو این جنبش هستند.
بسیاری از اعضای این گروه یا جنبش می گویند که به معنای واقعی زندگی شان متحول شده و از یک فرد تنبل و بی حوصله، به شخصی پر انرژی و درجه یک تبدیل شده اند که به راحتی می توانند به اهداف خود برسند.
شارما تصمیم گرفت که این جنبش را در کتابی به نام باشگاه ۵ صبحی ها هم منتشر کند تا افراد بتوانند به خوبی با تکنیک های این کتاب، سحرخیزی را در برنامه خود قرار داده و از این طرق، تنبلی و اهمال کاری خود را درمان کنند.
شارما این کتاب را در ۴ فصل نگاشته است که البته هر کدام از فصل های آن تکنیک های بیشماری دارند که نمی توان اکنون همه آن ها را نام برد؛ اما به برخی از مهم ترین های آن ها اشاره می کنم:
- فرمول ۲۰٫۲۰٫۲۰
- ضرورت خواب!
- غنیمت شمردن روزها
- تمرکز مطلق
- روش ۱۰٫۶۰
- و….
کتاب آبلوموف
بسیاری از مخاطبان و همچنین منتقدان آبلوموف را مؤثرترین رمان ایوان گنچاروف میدانند. در این کتاب، واژهای نو بهنام «آبلومویسم» معرفی میشود. آبلومویسم به افرادی گفته میشود که بهشدت دچار ضعف عملکرد و بیارادگیاند. همین ویژگیها سرآغاز ورود به زندگی همراه با تنبلی است. نویسنده در این کتاب داستان شخصیتی را روایت میکند که در گرداب تنپروری گم شده است و نمیتواند آیندهاش را بسازد.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به داشتن زندگی آرام و بدون مشکلات مالی، مسافرتهای بهموقع، تفریح و خوشی و سلامتی کامل علاقهمندید ولی در راستای تحقق این خواستهها کمترین تلاشی نمیکنید و خودتان هم نمیدانید چرا، آبلوموف را بخوانید. اگر بپرسید بهترین زمان برای خواندن آبلوموف چه وقتی است؟ با قاطعیت میگوییم: «دیروز!»
منبع: پرسون